2021-04-25 15:25:26• hírek • Bede Emőke

Eltűnt személy felkutatásában segédkeztek a hegyimentők

Eltűnt személy felkutatásában kérték vasárnap reggel a hatóságok segítségét Avasfelsőfaluban, a keresésben pedig a Szatmár Megyei Hegyimentő Közszolgálat csapatai is részt vettek - tudatta vasárnap közösségi oldalán a közszolgálat.

Az eltűnt férfit este, 22 óra környékén látták utoljára, másnap reggel 7-kor azonban hozzátartozói már hiába keresték. Miután alaposan körbejárták a gazdaságot és környékét, az egészségügyi problémákkal küzdő személy családja értesítette az esetről a hatóságokat. A város rendőrsége a férfi lakhelyének környékét kutatta át, de terepre vonultak a hegyimentők is néhány lelkes civillel kiegészülve. A négy csapat a Tálna mentét, a Cornet bánya bejáratát, illetve az Avasfelsőfalu és Vámfalu közti külterületeket fésülte át.


Kb. három órával a 112-es segélyhívó tárcsázása után a zavart férfit egy gyümölcsös szélén találták meg. Mivel 1. fokú hipotermiás állapotban találtak rá, biztosra vehető, hogy az egész éjszakát a szabad ég alatt töltötte. A férfit először haza, majd orvoshoz vitték, szerencsére élete nincs veszélyben.


„Noha napközben a hőmérséklet elfogadható, és elég a vékonyabb öltözet is, ugyanabban a szerelésben, a szabad ég alatt, a földön fekve eltölteni az éjszakát súlyos kihűléshez vagy akár halálhoz is vezethet. Eltűnt vagy eltévedt személyek esetén érdemes azonnal értesíteni a hatóságokat, hiszen az idő döntő tényező az ilyen típusú beavatkozások sikerében" - hangsúlyozzák a hegyimentők.



A sikeres bevetés után

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: